zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Home >> Interactieve metronoom >> Etten (gld)
Zoek en vind uw zorgaanbieder bij u in de buurt of in een bepaalde regio

CHIROPRACTIE DOETINCHEM

Doetinchemseweg 17
7007CA, DOETINCHEM
Telefoon: 0314-323425
meer info >>
14.6Km

CHIROPRACTIE ARNHEM

Johan de Wittlaan 25
6828XB, ARNHEM
Telefoon: 026-4422117
meer info >>
38.8Km

CHIROPRAKTIJK WAALSTAD

Nina Simonestraat 86
6541EC, NIJMEGEN
Telefoon: 024-6422055
meer info >>
42.4Km

CHIROPRACTIE PRAKTIJK ELST

Kostverloren 12/A
6661DZ, ELST (GLD)
Telefoon: 0481-350261
meer info >>
42.7Km

RUGKLINIEK EN CHIROPRACTIE

Promenade 29
6581BW, MALDEN
Telefoon: 024-3585052
meer info >>
43.7Km


Interactieve metronoom informatie

Inhoud

Met de Interactieve Metronoom (IM) kan een belangrijk deel van het functioneren van het brein in kaart worden gebracht. De IM is tevens een trainingsprogramma om direct de verwerkingsvaardigheden met betrekking tot aandacht, motorische planning en ordenen te verbeteren. Dit versterkt vervolgens de motorische vaardigheden, zoals mobiliteit en grove motoriek en vele cognitieve capaciteiten zoals plannen, organiseren en taal.

Hoe werkt IM?

Het IM programma biedt een gestructureerd doelgericht trainingsproces dat de patiënt uitdaagt om precies te reageren op een door de computer gegenereerd signaal. Deelnemers worden geïnstrueerd om exact tegelijk met handen en voeten oefeningen te doen en deze te synchroniseren aan een toon die hoorbaar is via de koptelefoon. De patiënt probeert te voldoen aan dit ritmische signaal, met herhalende motorische acties zoals tappen op de speciale sensorische vloermat met zijn/haar tenen of klappend met de handen, terwijl een speciale IM handschoen wordt gedragen.

Een geavanceerd begeleidingssysteem biedt onmiddellijke feedback. Het verschil tussen de prestaties van de patiënt en het door de computer gegenereerde signaal wordt gemeten in milliseconden. De score geeft de nauwkeurigheid van de timing weer.

Voordelen

Meer dan een decennium van klinisch onderzoek en case studies met betrekking tot IM tonen aan dat vooruitgang in motorische planning, ritme, timing en ordenen kunnen leiden tot verbetering van:

  • Aandacht en Concentratie
  • Taalverwerking
  • Gedrag (Agressie en Impulsiviteit)
  • Fijne/Grove Motorische Vaardigheden
  • Balans en looppatroon
  • Kracht en uithoudingsvermogen
  • Coördinatie

Voor wie bedoeld?

Mensen met motorische planning en ordeningsproblemen, spraak- en taalachterstanden, motorische en sensomotorische stoornissen, leermoeilijkheden en diverse cognitieve en fysieke problemen, kunnen baat hebben bij het IM programma. Volwassenen en kinderen hebben de voordelen ervaren van IM bij de volgende aandoeningen:

  • Traumatisch Hersenletsel
  • CVA
  • Evenwicht Stoornissen
  • Geamputeerde Ledematen
  • Parkinson Patiënten
  • Multiple Sclerose
  • Incomplete Dwarslaesie
  • Afname van Neurologische Functies
  • Ontwikkelings Stoornissen

Over Interactieve Metronoom

De Interactieve Metronoom is begin in het begin van de jaren '90 ontwikkeld en bleek onmiddellijk van groot nut te zijn voor kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen. Ondersteund door jarenlang klinisch onderzoek en gestimuleerd door prominente leiders uit de medische industrie, kreeg IM al snel nationale aandacht in de VS. Het wordt gezien als een baanbrekende interventie om kinderen te helpen met het vergroten van aandacht en concentratie, motorische controle en coördinatie, taalverwerking en beheersing van impulsiviteit.

In de afgelopen jaren hebben innovatieve therapeuten de positieve effecten ontdekt die IM ook kan hebben op patiënten met verworven neurologische en motorische stoornissen. IM wordt inmiddels net zo vaak in revalidatie ziekenhuizen en klinieken gebruikt als in leer- en ontwikkelingsinstituten, bijvoorbeeld voor patiënten die gediagnosticeerd zijn met een beroerte, hersenletsel, balansverstoringen en de ziekte van Parkinson.

De toepassing van de Interactieve Metronoom is zo breed omdat het de motorische planning en ordening meet en verbetert, een cruciaal onderdeel van het centrale zenuwstelsel. Een speciale divisie (RTD) werd opgericht ter verbetering van de traditionele benaderingen van revalidatie.